Derrota do Malpica en Castriz

SD Castriz: David; Alex, Toniño, Roberto, Alberto, (Martín 78’), Jota, Nolito, Koeman, Sebas, Mara, (Moro 89’), Javi Campos, (Mauri 56’).

SCD Malpica: Toni; Víctor, Marcos Amado, (Avelino 81’), Iago, Alfredo, Andrés,
Alfredo Suárez, Eloy, (Busto 70’), Rubén, (Charro 65’), Manuel, (Quique 78’), Rancaño

Gol: 1-0, Mara, (88’), dun forte tiro dende o punto de penalti, ao recibir dentro da área, un rexeite en curto da defensa malpicana, nun balón colgado por Jota.

A sorte non acompañou o Malpica nun partido que dominou de principio a fin. Quitando a xogada do gol e un remate de cabeza de Koeman (min. 1) o Castriz apenas inquietou o meta Malpicán. Na primeira parte os dous equipos dedicaronse a controlar o rival, o Malpica defendia atrás e o Castriz non atopaba continuidade no seu xogo. En varios contrataques os visitantes puideron adiantarse, pero os seus tiros a cargo de Rubén, Alfredo e Manuel, non atoparon portería.

A xogada clave do encontro chega no min. 54. Rubén provoca un penalti que o porteiro local para maxistralmente a tiro de Manuel, e o rexeite a tiro do mesmo pega no travesaño da portería. Nesta segunda parte o Malpica controlou o partido pero non acertou a desequilibrar o marcador. Cando o todo parecía indicar que o partido acabaría en empate, o Castriz (que xogaba cun home menos por expulsión de Roberto) marcou nunha xogada desgraciada, donde o balón quedoulle perfecto a Mara para empuxala e levarse asi os tres puntos.

Inxusto quizais o marcador, pero o xogo desplegado polo Malpica deixou boas sensacións.