lunes, 21 de enero de 2008

Malpica 1 - Muros 3

SCD Malpica: Illote; Avelino, Diego, Víctor, Marco, (m.33, Alfredo II), Andrés, (m. 73, Fariña), Charro, (m. 55, Dani), Lema, Rodri, Manuel, Martuxa.
Muros SD: Rubén; Adán, (m. 73, Sandre), Iván, Mayu, Teo, Varo, Xurxo, (m. 59, Gelu), Manu, Maxi, (m. 55, Jaro), Aarón, (m. 81, Abel), Brais, (m. 84, Andrés).
Goleadores: 0-1. Maxi, min. 5, a porta valeira, aproveitando un choque entre o porteiro local Illote co seu defensa, Víctor. 0-2. Brais, min. 24, de vaselina ante de Illote. 0-3. Manu, min. 67, de penalti, por máns de Avelino. 1-3. min. 76, Rodri tras centro de Dani.

Algún día tiña que chegar, o Malpica, único equipo da costa invicto no seu campo, perdeu onte esas condición. Foi no peor partido da tempada, sen dúbida, do conxunto de Ramón Esmorís. O cadro local nunca dou a talla ante o equipo muradán. Os visitantes ramataron o partido na primeira metade, na que, só a falta de acerto fixo que non se foran ós vestiarios cun resultado máis avultado. Abriu o marcador moi cedo Maxi, tras unha indecisión entre Illote e Victor na ambos chocaron, quedando o balón morto para empuxar a gol. Era o minuto 5 e o Malpica xa ía por detrás. Tan só 15 minutos despois o Muros volvería a marcar cunha gran vaselina de Brais ante a saída de Illote. Con 20 minutos de partido, o encontro xa estaba resolto, xa que o cadro local non daba sinais de vida, sendo o conxunto visitante o que tiña aínda máis ocasións para aumentar a vantaxa, varias delas que se estrelaro no pau. Na segunda parte, o muros dedicouse a conservar a victoria e incluso a aumentou tras un penalti e posterior expulsión de Avelino, que trasnformou Manu. Curiosamente, con 10 homes foi cando o Malpica creou máis perigo aínda que sen moito acerto. Rodri maquillou o resultado tras un gran centro de Dani, rematando sen deixala caer.