martes, 8 de septiembre de 2009

Malpica 5 - Fisterra 0

SCD Malpica: Toni; Andrés, Marcos Amado, Iago, Marco, Eloy, (Ismael, 74’), Neucha, Casais, (Alfredo II, 69’), Charly,(Carlitos, 63’),Rancaño,(Víctor, 79’), Cheo, (Alfredo, 37’).

SD Fisterra: Quique; Sergio, Dudo, (Leo, 46’), Xusto, Manuel Cartamil, Javier, (Borja Munitis, 46’), Roa, Julio, (Edi, 66’), Tata, (Nacho, 61’), Mané, Borja Santos. Árbitro: Sr. Rodríguez Viñas, (A Coruña). Algo caseiriño. Correcto nas expulsións.

Goles: 1-0, (8’): Neucha, de falta directa. 2-0, (31’): Cheo, en xogada individual, ao interceptar un pase do defensa fisterrán Dudo. 3-0, (44’): Charly, ao rematar en carreira un medido centro de Neucha, despois dunha gran xogada persoal deste. 4-0, (88’): co Fisterra en busca do gol da honra, Alfredo, recibe un pase en profundidade, internase pola banda dereita e, ao chegar ao borde da área, lanza un durísimo chupinazo, que, o porteiro fisterrán Quique, a pesar de tocalo balón, non pode impedir que chegue a rede. 5-0, (90’): Marcos Amado, de falta directa, redondea a conta goleadora para a SCD Malpica.

Comentario (Luis E. Porto): Comeza con boas sensacións a SCD Malpica esta liga, parece que non quere pasar os apuros doutras tempadas, e para elo, saíu moi metido no partido, pois no min. 5, xa Cheo, desperdiciou unha clara ocasión de gol ao rematar mal un medido centro de Rancaño, logo viñeron os tres goles na primeira parte, que tranquilizaron a parroquia, pero aínda antes do descanso, Charly, (42’), aínda tivo ocasión de aumentar o tanteo, ao rematar fora de cabeza, en inmellorable ocasión un saque de falta de Alfredo.A SD Fisterra; un equipo que causou unha débil impresión esta tarde, sobre todo na parte defensiva, e que ademais estivo romo en ataque, aínda que buscaron sempre a referencia no seu goleador Mané, xogador moi corpulento que busca sempre de cara a portería, pero que hoxe non tivo o seu día; dominou casi toda segunda parte, favorecidos polo repliegue da SCD Malpica, que nesta parte xogou ao contraataque, sabendo nadar e gardar a roupa, froito delo, foron os novos dous goles conseguidos.En resumo, non foi un partido de moita calidade futbolística, na que a SD Fisterra, só tirou unha vez con perigo sobre a portería de Toni, e foi no min. 19 por mediación de Borja Santos, que o porteiro malpicán parou con acerto. Os fisterráns, teñen que mellorar moito, sobre todo en defensa, pois das súas facilidades, aproveitáronse os malpicáns para golear. O equipo do cabo, non dubido que mellorará, pois ten xogadores para facelo, ademais, a súa fama de correosos, e, de non dar un balón por perdido seguro que os levará a postos mais altos na táboa.