domingo, 12 de septiembre de 2010

LIGA DA COSTA 2ª XORNADA: CLUB DO MAR 2 - MALPICA 1

CLUB DO MAR: Iván, Bruno, Juan, Jorge, Fran, Repi, Abel (Juny min. 70), Alberto, (Corral min. 70), Brais, Tonecho, Piñeiro.

SCD MALPICA: Suso, Charlie, Víctor, Marco (Marcos Amado min. 22), Iago, Andrés, Neucha, Casais (Eloy min.46), David Blanco (Miguel Dourado min.46), Cheo (Manu Pardo min.61), Ismael.

Árbitro: Sr.Vázquez Expósito. Mala actuación a súa na tarde de onte, pois apenas mostrou cartóns amarelos aos locais despois de varias entradas duras e na segunda metade foi moi riguroso cos cartóns aos visitantes. Mención aparte merece o acontecido no segundo gol do Club do Mar, xa que sinalou gol cando o esférico nin sequera estaba sobre a líña de gol (algo que reconoceron os propios xogadores locais).

Goleadores: 1-0 min. 27: Boa xogada en combinación do Club do Mar que remata cun pase en profundidade sobre Piñeiro que se interna na área visitante e bate de tiro cruzado a Suso. 1-1 min.54: Falta maxistral botada por Neucha dende uns 25 metros que tras superala barreira entra na meta defendida por Iván sen que éste a pudese parar. 2-1 min. 85: Falta lateral dende a banda esquerda a prol dos locais, o balón diríxese ó segundo pao, tras un rexeite consegue un xogador do Club do Mar tirar a porta de vaselina, Suso toca o balón que cae lentamente cara a portería malpicana pero Charlie despexa antes de que se aproxime á líña de gol, sen embargo, o colexiado concede gol, facendo inútiles as protestas dos xogadores e afeccionados do Malpica.

Ambiente e Incidencias: Gran ambiente nas bancadas, cunhas 200 persoas no campo Nova Porta Santa (Paiosaco). Tarde con boa temperatura para a práctica do fútbol e un lixeiro vento que non condicionou moito o encontro. Non houbo cartóns vermellos. Si houbo que lamentar bastantes lesionados, sobretodo por parte dos malpicáns xa que tiveron que ser sustituídos: Marco (min. 25) con problemas musculares nun xemelgo; David Blanco (no descanso) con problemas musculares; e Cheo (min. 60) cun esguince de nocello. Tamén Alberto do Club do Mar tivo que retirarse do terrreo de xogo na segunda metade.

Comentario: Encontro que enfrontaba a ámbolos dous contendentes en apenas dúas semanas, xa que o Club do Mar foi o rival da SCD Malpica no trofeo Festas do Mar 2010, que rematou con vitoria dos malpicáns na tanda de penaltis despois do empate a un. Para esta segunda cita da tempada, Manuel Agilda non podía contar co lesionado Viña. O partido comenzou moi ben para o Malpica, pois sairon moi ben plantados ó terreo de xogo e dominaron claramente durante os primeiros 25 minutos, presionando a saída de balón do rival, sen pasar apenas apuros defensivamente e con moita combinación en ataque, ainda que lle faltou algo de prensencia na área rival. Sen embargo, no derradeiro cuarto de hora da primeira metade o Club do Mar reaccionou e pasou a tomalo control do encontro, cunha gran circulación de balón no mediocampo e entrando ben polas bandas, pero sen grandes oportunidades de gol. Destacaron dúas ocasións para os visitantes neste tempo: un centro de Neucha dende a banda esquerda que remata alto David Blanco dende o borde da área pequena; e un tiro cruzado de Neucha que se marchou fóra tras unha indecisión da defensa e porteiro locais.

No segundo período a SCD Malpica dominou por completo ó encontro, mantendo ó seu rival na súa parcela do campo durante os 45 minutos, sendo o claro dominador do esférico e recuperando rápido cando presionaba. Pola contra, o Club do Mar intentaba "aguantalo chaparrón" como podía e só se acercaba a área malpicán por medio de balóns longos pero sen crear ocasións de gol. Foron varias as oportunidades para marcar, pero non se logrou anotar: xogada persoal de Cheo que culmina cun remate desatinado; un tiro de Miguel Dourado que marchou alto dende o pico da área; outro disparo cruzado de Dourado que saíu lambendo o pao esquerdo de Iván; e un man a man de Neucha que intenta picalo balón pero sae fóra tamén.

Gran encontro en tódolos ámbitos o desplegado polo Malpica, que foi o dominador durante 70 dos 90 minutos reglamentarios, pero a falta de acerto de cara a gol e o erro garrafal do colexiado impediron que lograran a vitoria neste partido. Dende un punto de vista persoal, paréceme lamentable o nivel medio dos arbitraxes da Liga da Costa, pois da a sensación de que non hai ningún tipo de control, nin físico nin técnico, por parte da Federación, acontendo cousas incomprensibles como o que sucedeu onte. Despois de dúas xornadas, a SCD conta counha vitoria e cunha derrota. A vindeira semana recibe na Pedra Queimada ó Muros, un dos candidatos a estar na zona alta da táboa clasificatoria e que ultimamente non se lle da nada ben os malpicáns (sen ir máis lonxe, a tempada pasada sumaron unha derrota e un empate).