lunes, 14 de marzo de 2011

LIGA DA COSTA 27ª XORNADA: MALPICA 3 - O PINDO 1

SCD MALPICA: Suso, Charlie, Marcos Amado (Diego min.66), Iago (Gonzalo min.64), Marco, Eloy, (Manu Pardo min.59), Neucha, Casais, Cheo (Víctor min.71), Andrés (Ismael min.59), Nando.

O PINDO CF: Garrido, Juan de Dios (Pulpo min.57), Mateo, César, Jose, Piquero (Julián min.62), Fran (Rafa min.46), Edu (Diego min 62), Aitor, Víctor, Rivas.

Árbitro: Nuria López. Boa labor a que desenvolveu na tarde de onte, sen complicarse a vida nun encontro no que apenas houbo xogadas polémicas.

Incidencias: Tarde nubrada e fría na Pedra Queimada, pero sen choiva. Sobre un cento de espectadores no campo. O defensa visitante Jose tivo que abandonalo terreo de xogo mancado no min.89 tras chocar co malpicán Gonzalo nun balón dividido. Non houbo expulsados.

Goleadores: min.6 1-0: Gran pase en profundidade de Eloy cara Cheo que lle gaña as espaldas á defensa do Pindo e bate de tiro raso a Garrido. min.45 2-0: Eloy recibe a altura do semicírculo da área, desfaise habilmente de dous contrarios e anota de forte tiro cruzado a media altura. min.58 3-0: Casais realiza unha boa diagonal, combina con Neucha e este logra o terceiro gol local cun bo disparo dende borde da área. min.74 3-1: Rafa dende a banda dereita cara o segundo pao onde aparece Rivas libre de marca para marcalo gol da honra visitante.

Comentario: Despois de enlazar tres vitorias consecutivas por primeira vez no que vai de curso futbolístico trala vitoria ante o Porteño, a SCD Malpica recibía na Pedra Queimada ao perigoso O Pindo, buscando alongala xeira de triunfos e acercarse un pouco máis á zona media-alta da clasificación. Para este encontro, o adestrador malpicán, Manuel Agilda, contaba con tódolos seus efectivos, salvo as baixas habituais de Martín e Viña. O partido comezou moi ben para os intereses do Malpica, pois en apenas 5 minutos xa contaban con vantaxe no marcador. A partir dese primeiro gol, os locais monopolizaron a posesión do esférico, tendo sempre a iniciativa no xogo, pero mostráronse algo irregulares e imprecisos, pois cometeron bastantes perdas de balón non forzadas. A pesar da súa superioridade na tarde de onte nestes primeiros 45 minutos, non lograron profundizar, non logrando traducir esa posesión en oportunidades claras de gol, se ben contaron cunha triple ocasión para marcar sobre o minuto 30: primeiro Cheo encara a Garrido pero o gardameta despexa o seu disparo, cáelle o balón a Casais pero o seu tiro rexéitao un defensa na área pequena, volvendo o esférico aos pés de Neucha que dispara alto dende a frontal da área. Pola contra, O Pindo apenas chegou á área dos malpicáns, cun Suso que pasou case desapercibido, e as poucas aproximacións das que dispuxeron debéronse, sobre todo, a perdas de balón dos locais.

O segundo acto mantivo unha tónica semellante, polo menos duarante os primeiros 15-20 minutos, cun Malpica que buscaba combinar dende atrás, mantendo a posesión pero con pouca profundiade, mentres que O Pindo buscou presionar un pouco máis pero que deu moitas facilidades no mediocampo e na defensa. Non obstante, a partir do 3-0 a intensidade decaeu, pois os locais limitáronse a esperar a que pasasen os minutos e quizáis caeron nunha excesiva relaxación, circunstancia que aproveitaron os carnotás para comezar a levar perigo. Mesmo co 3-1 tiveron unha boa oportunidade no minuto 80 por medio de Víctor que entra na área pero o seu disparo despéxao Suso nunha boa estirada. A pesar dos seus intentos, O Pindo non creou máis perigo, e limitouse a colgar balóns un pouco á desesperada.

Nova vitoria da SCD Malpica, que acumula xa catro de xeito consecutivo o que lle permite escalar un posto na táboa clasificatoria (actualmente son oitavos), nun partido no que deron unha boa imaxe, pero cunha excesiva relaxación na parte final que por pouco lles costa un disgusto. A vindeira semana, o Malpica viaxa a Fisterra para xogar nun dos campos máis complicados da categoría, o Ara Solís (que, por certo, foi recentemente remodelado).