lunes, 5 de noviembre de 2007

Malpica 3 - Esteirana 0

SCD Malpica: Toni; Avelino, Diego, Alfredo, Víctor, Marco, Alfredo Suárez (Koki), Kike, Charro (Javi), Manuel, Charli (Lema)
SD Esteirana: Luki; Chispi, Mingos, (Suizo), Pablo, Roque, Picho, Pepe, (Uro), Martín, Adelino, (Áitor), Tuno, Quique.
Goleadores: Min. 11, Alfredo, de penalti 1-0. Min. 48, Manuel, de falta directa: 2-0. Min. 89, Lema dende uns 40 metros, adiantándose á saída do porteiro 3-0.

Gran tarde para xogar ó futbol na Pedra Queimada na que se deron cita ó redor de 130 afeccionados para presenciar o encontro entre o conxunto local e o Esteirana. O cadro de esmoris tiña a intención de seguir coa boa actuación que o levara a colleitar un importante triunfo a domicilio a xornada anterior.
O partido comezou bastante ben para o conxunto local, dominando e chegando con perigo. Non tardaron en chegar as primeiras ocasións por medio de Alfredo Suárez e máis Charro. Así, e froito da insitencia local, rondaba o minuto 11 cando Manuel mandou un gran pase a Kike, que despois dun bo control orientado foi derrubado na área cando xa estaba encarando ó porteiro. Aínda que os xogadores de Esteirana protestaron insitentemente, parecía claro que houbera penalti. Alfredo Suárez enganou ó porteiro convertindo o 1 - 0. Parecía que o partido estaba encarrilado, pero incomprensiblemente, e como xa sucedeu máis dunha vez nesta tempada, o cadro de Esmorís desapareceu do encontro e o conxunto visitante aproveitou para virse arriba e obrigaou a Toni a intervir en varias ocasións.
A segunda metade comezou máis igualada pero foi o Malpica o que golpeou de novo nada máis comezar. Foi Manuel, que anotou o segundo transformando de maneira brillante unha falta directa que el mesmo provocara. O partido continuou polos mesmos derroteiros ata o minuto 60 cando se producíu a xogada clave e á vez desgraciada do partido. Alfredo Suárez pisou mal tras disputar un balón e sentíu como lle estalaba por completo o xeonllo. O xogador tivo que ser retirado polos seus compañeiros entre berros de dór, deixando gran preocupación entre os xogadores.
Os minutos restantes foron un monólogo do Esteirana que meteu ó conxunto local no seu campo, o cal se limitaba a saír en tímidos contragolpes. Malía isto, o cadro visitante non logrou marcar, unhas veces pola falta de puntería e outras polas grans intervencións de Toni que fixo unha moi boa actuación.
Xa no minuto 89, Lema aproveitou un contragolpe lanzado por Manuel para adiantarse á saída do porteiro e batelo dende uns 40 metros establecendo o derradeiro 3 a 0.