miércoles, 9 de abril de 2008

Buño 2 - Malpica 3

Buño SD: Añón; Lolo, Óscar, Diego, Carlos, Ramiro, Neucha, Víctor, (Mario,71’), Richard, (Juan Antelo, 46’), Emilio, Dourado, (Jorge, 45’).
SCD Malpica: Toni; Avelino, Diego, Víctor, Iago, Andrés, (Quique, 63’), Cheo, Rancaño, Charro, (Marco, 88’), Rodri, Lema, (Manuel, 70’).
Goleadores: 0-1; min. 9: Rancaño, de forte volea.1-1; min. 39:Richard tras pase de Victor. 1-2; min. 66:Charro tras un rexeite de Añón. 2-2; min. 68: Juan tras driblar a Toni. 2-3; min. 92: Rodri á saída dun corner.

Todo ou nada. Así chegaba o Malpica ó campo de Xaviña para xogarse a vida ante un xa descendido Buño, e que pretendía dar unha última alegría ós seu afeccionados facendo baixar ó eterno rival.
O Malpica comezou ben e atacando forte, quizas grazas ó empuxe dunhas gradas repletas dos seus siareiros, así, antes de que se cumplira o minuto 10 de encontro, Rancaño recolleu un rexeite na frontal, acomodou o balón con peito e empalmou unha forte volea que coa axuda do vento despistou a Añón e colouse na portería. O cadro de Esmorís conseguira poñerse por diante para ter tranquilidade. O resto da primeira metade converteuse nun monólogo malpicán, con contínuas chegadas, pero algunhas veces o desacerto dos dianteiros, e outras veces a gran actuació de Añón, fixeron que non se ampliara o marcador. Isto ademais, axudado polo árbitro, que fixo un partido desastroso e na primeira metade non pitou dous claros penaltis a Charro e a Rodri. Con isto, o Buño comezaba a despertar. A falta de 5 minutos para o final, Victor aproveitou un gran despiste do Malpica para internarse pola banda esquerda e ceder o pase da morte a Richard que solo tivo que empurrar. A primeira metade rematou co empate a un gol.
Na segunda metade, os xogadores malpicáns eran conscientes de que o Esteirana ía gañando polo que a victoria era obrigatoria para manter a categoría.
Os visitantes comezaron moi ben atacando e levando moito perigo, así, no minuto 66 Rodri recibiu un gran pase á espalda da defensa e o seu remate foi detido por Añón, que non puido chapar o balón e Charro empurrou o rexeite. Pero pouco durou a alegría porque tan só 2 minutos despois, o Buño volveu a empatar por medio de Juan tras outra boa xogada de Victor.
Os últimos 20 minutos foron agónicos cun Malpica volcado para conseguir o gol que lle dera a permanencia. Aínda que había ocasións claras, ninguén era quen de materializalas.
Xa no desconto, cando non había esperanza, Charro e Manuel sacaron rápido un córner e Rodri no segundo pau cabeceou o balón que se colou entre as pernas de Añón. Un gol épico que desatou o delirio de todos os xogadores e afeccionados malpicáns.
Púxose así fin a esta tempada tan rara e na que se conseguiu ó final evitar un hipotético descenso do Dumbría.