Malpica 1 - Carnota 0

SCD Malpica: Toni; Avelino, Diego, Víctor, Alfredo II, (Iago, 88’), Andrés, (Quique, 63’), Cheo, (Elías,65’), Rancaño, Charro, Rodri, Martuxa.
UD Carnota: Luís; Nico, Jorge, Pedro, Martín, Ubaldo, Sergio, Pablo, Casti, Paco, Óscar, (Fernando, 75’)
Goleadores: 1-0, min. 4, Charro de penalti.

Chegaba o Malpica a súa penúltima final pola salvación despois da victoria por 5-0 ante o Nantón nun partido sen historia. Era necesario vencer para seguir mantendo as opción de permanencia e incluso chegar a depender de si mesmos se o Esteirana pinchaba.
O partido non puido comezar mellor, xa que no primeiro minuto, Rodri xa dispuxo da primeira ocasión que Luís enviou a córner. Tan só 3 minutos despois, Pedro cometía un inocente pero clarísimo penalti ó empurrar a Charro dentro da área. O dianteiro malpicán trasnformou o penalti levando a tranquilidade ó cadro local. Durante a primeira parte o equipo de Esmorís dispuxo de varias ocasións para aumentar a vantaxa pero non soupo materializar ningunha. Pola contra, o Carnota, xa salvado, parecía írselle a vida no encontro protestando todas as accións e tentando que o xogo non estivese parado en ningún momento.
No segundo tempo o Malpica baixou un pouco o nivel e dedicouse a conter o resultado sen moitos problemas e crear perigo ó contraataque. Aínda así, o marcador non se movería en ningún momento.
A tarde saíu redonda xa que o Esteirana non conseguíu pasar do empate na casa contra o Porteño. Así, neste momento é o equipo muradán o que ocupa postos de descenso mentres que o Malpica depende de si mesmo para lograr a permanencia. Todo depende de que consigan unha victoria no campo do Buño, último clasificado e xa descendido. Todo un derbi rexional levado ó extremo no que pese a que os oleiros non se xogan nada, tentaran facer o posible para que o Malpica non manteña a categoría.