martes, 23 de diciembre de 2008

SCD Malpica 2-0 Santa Comba "B"

SCD Malpica: Toni; Busto, Víctor, Marco, Quique, (Fariña 88’), Andrés, Marcos Amado, (Fran-Martuxa 60’), Charly, (Eloy 76’), Charro, (Rubén 80’), Manu Pardo, David Blanco.

Santa Comba “B”: Santi; Miguel, Esteban, Agra, (Adrián 72’), Matías Ramos, Matías Pazos, Marcos, (Tuco 58’), Churián, Bruno, (Cristian 57’), Óscar, Mikael.

Goleadores: 1-0; (61’): Busto tras gran xogada de Charro 2-0; (74’): David Blanco de penalti

Boa tarde para xogar ao futbol a que se viviu este domingo na Pedra Queimada, onde se enfrontaban dous rivais directos na loita pola permanencia.
O conxunto de Agilda era consciente do que se xogaba, e queria comezar a segunda volta cunha vitoria que fixese posible a gran remontada que teñen que facer os malpicans para salvar a categoria. Asi, dende o primeiro momento foron a polo partido e durante toda a primeira parte dominaron o seu rival creando ocasions de perigo, ainda asi, os locais semellaban non estar acertados ante a porteria rival, pois nin Charro nin David culminaban as accions. De feito, foi este ultimo quen provocou un corner despois de estrelar un balon no pau. Na saida dese corner, o balon chegoulle a Marcos Amado que reventou o esferico estrelandoo con violencia na cruceta dos visitantes. Remataba asi a primeira parte con boas ocasions pero sen goles.
O segundo tempo comezou igual, en parte grazas o partido mais serio en defensa dos de Agilda que apenas concederon ocasions de gol. Era cuestion de tempo que chegara o gol, este produciuse o cuarto de hora por medio de Busto, que aproveitaba unha gran xogada de Charro e o posterior pase atras do punta malpican. O Malpica encarrilaba un partido que sentenciaria tan so 15 minutos despois cando nunha internada pola banda dereita David foi derribado dentro da area sufrindo un claro penalti. O propio David transformou a pena maxima poñendo asi o 2-0 no marcador e conseguindo unha vitoria que da esperanzas o conxunto de Manuel Agilda de cara a salvacion.