lunes, 15 de diciembre de 2008

Xallas 4-3 SCD Malpica

Xallas CF: David; Álvaro, (Kaiser 86’), Jaime, Carteiro, Sergio, Ricardo, David Pose, (Iván 46’), Toni, Jesús, Ovidio, (Amarelle 89’), José Ángel, (Ricard 64’).

CD Malpica: Toni; Busto, Víctor, Marco, Quique, Andrés, (Marcos Amado 16’), Fran-Martuxa, (Charly 75’), Cheo, (Lema 50’), Charro, Eloy, David Blanco.

Goleadores: 1-0, (27’): Toni 2-0, (36’): Ovidio tras un barullo na área. 2-1, (42’):Charro de penalti. 3-1, (49’): Jesús 3-2, (73’): David Blanco 3-3, (74’):Charro sen deixar caer o balón. 4-3, (87’): Toni

Tarde dura para xogar ó futbol no campo da Fontenla onde o Malpica chegaba coa necesidade de saír sumando para saír dos postos de descenso.
Dende os primeiros instantes viuse un partido moi aberto no que ambos equipos dispoñían de ocasións para adiantarse no marcador. Foi minutos antes de chegar á media hora de encontro cando Toni, o mellor do partido, se desfixo da defensa e do porteiro malpicán para poñer por diante ós xalleiros. O partido poñíase costa arriba para os de Agilda que tan só 10 minutos despois vían como os locais volvían marcar esta vez tras un barullo na área no que a defensa non acertou a despexar. Antes do descanso o Charro deixaba algo de esperanza tras anotar un penalti cometido sobre el mesmo.
Pero esas esperanzas viñéronse un pouco abaixo cando ós cinco minutos da segunda parte o pichichi Jesus marcaba o terceiro gol tras un bo remate de cabeza a centro de Toni. Pero a partir dese momento o conxunto local votouse atrás e o Malpica tomou o control do partido. Cando faltaba un cuarto de hora para o final, David Blanco poñía o 3 a 2 tras un bo pase de Eloy e xusto ó sacar de centro Charro poñía o empate no marcador tras un bo roubo de balón de Quique. Tras o empate, os visitantes foron a polo partido e puidérono levar, pero o que chegou foi o cuarto gol do Xallas nun bo contragolpe no que Toni volveu marcar de tiro cruzado. No tempo de desconto o Malpica puido empatar pero nin Quique nin Lema acertaron a empurrar o balón ó fondo da portería.
A boa noticia é que a parella atacante segue en racha e a escaseza goleadora xa non e tal. Nos últimos tres partidos o Malpica anotou 10 goles e todos foron obra de Charro (6) e David (4). O problema segue estando nos erros defensivos que están a condenar ó equipo de Agilda, sobre todo en partidos coma este onde se ten en fronte ó mellor xogador do ano pasado coma Toni, e ó actual pichichi, Jesus.
Remata así unha nefasta primeira volta onde os malpicáns non estuveron a un bo nivel, pero que corrixindo eses pequenos erros defensivos poderá facer un bo papel no que resta de tempada para conseguir así a salvación.