jueves, 11 de diciembre de 2008

SCD Malpica 4-1 SD Sofán

CD Malpica: Toni; Busto, Charly, Marco, (Alfredo II 82’), Quique, Andrés, Fran-Martuxa, Cheo, (Lema 81’), Charro, (Rubén 80’), Manu Pardo, (Eloy 74’), David Blanco,

SD Sofán: Adrián; Diego, Gustavo, (Óscar 43’), Juanjo, Gende, Mario, (Marcos, 28’), Suso Docampo, (Berti 65’), Varela, Bertín, Adrián, Eloy.

Goleadores: 1-0, (24’): Charro tras culminar unha contra de libro 1-1, (34’): Suso Docampo tras un erro no despexe de Busto. 2-1, (75’): David Blanco a pase de Charro 3-1, (78’): Charro tras unha gran asistencia de Eloy 4-1, (80’) Charro de volea

Gran vitoria do Malpica, xa ía sendo hora, contra un Sofán que non dou a sensación de ser ese equipo duro que está na parte alta da clasificación. A balanza decantouse do lado do Malpica grazas en parte á gran pegada do conxunto de Agilda. Unha pegada representada por Charro, que logrou un hat-trick con tres golazos e recordou a ese xogador determinante do último tramo da tempada pasada.
Cando ían dez minutos os locais xa dispuxeran de dúas grandes ocasións para adiantarse que Cheo e Charro non souperon aproveitar. O Malpica estaba xogando ben pero non conseguía materializar, ata que no minuto 24 unha convinación de libro entre Charli, Manuel e Martuxa acabou cun bo pase deste último para Charro que se desfixo con facilidade de dous defensores e bateu por baixo a Adrían, gran contraataque que poñía ós costeiros por diante. Pouco durou a alegría xa que tan só dez minutos despois Suso Docampo aproveitaba un erro de Busto para batir a Toni, tras un saque de banda sinalado polo árbitro cando o balón petara no banderín en lugar de salir do campo. Chegábase así ó descanso e a pantasma dos partidos perdidos esta tempada volvía a aparecer pola Pedra Queimada.
O segundo tempo comezou con dominio equilibrado entre os dous equipos e ocasión por ambos bandos, ata que chegou a xogada clave do partido no minuto 55. Marquiños facía unha dura entrada no medio do campo a Cheo, o árbitro mostroulle a segunda e merecida amarela e o xogador tuvo que irse antes de tempo para os vestiarios. Nos seguintes des minutos o Sofán tentou ir polo partido e logrou poñer ó Malpica contra as cordas e parecía que eran os de Agilda os que estaban cun home menos. Foi entón cando un pase largo dende a defensa foi peinado por Charro para que David marcara o 2 a 1. Puido sentenciar o propio Charro na seguinte xogada pero Adrían aguantoulle o man a man perfectamente. Pero sería tan só 5 minutos despois cando Eloy colleu un balón en tres cuartos de cancha e mirando ó tendido mandou unha perfecta asistencia a Charro que esta vez non desaproveitou o ariete malpicán. O mesmo Charro sería quen cerraría o partido e o seu hat-trick cun espléndido remate de volea tras unha gran xogada colectiva do conxunto local. Gran partido na Pedra Queimada que servirá para que os xogadores vaian gañando confianza.