martes, 10 de mayo de 2011

LIGA DA COSTA 34ª XORNADA: MALPICA 4 - CAMARIÑAS

SCD MALPICA: Suso (Víctor Martínez min.46), Casais, Marcos Amado (Diego min.46; Iago min.81), Gonzalo, Víctor, Ismael, Neucha, Nando (Miguel min.46), David Blanco, Manu Pardo, Eloy (Miguel Dourado min.46).

CAMARIÑAS CF: Pablo, Gabi (Nico min.46), Breo (Maikel min.46), Antelo, Alberto, Moriño, Brais, Carlos, Josiño (De la Sierra min.88), Javi (Jesús min.75), Juan Carlos.

Árbitro: Pardiñas García. Estivo ben, nun partido con escasas accións controvertidas. Sen embargo, tivo erros de apreciación á hora de sinalar os fóras de xogo.

Incidencias: Tarde con claros e nubes, cunha temperatura ideal para a práctica do deporte. Sobre 100 espectadores na Pedra Queimada. Non houbo expulsións. O xogador malpicán Diego tivo que ser sustituído por un tirón nun abductor.

Goleadores: 1-0 (min.3): Nando bota un saque de esquina dende o córner esquerdo do ataque malpicán e Neucha remata en semivolea no segundo pao anotando un golazo. 2-0 (min.19): Manu Pardo asiste en profundidade cara Neucha que entra na área por banda esquerda e bate a Pablo polo primeiro pao. 2-1 (min.53): Josiño marca dende dentro da área tras recibir un pase de Javi. 2-2 (min.56): Juan Carlos recibe un pase en profundidade, plántase só ante Víctor Martínez e marca no man a man. 3-2 (min.67): Miguel envía un gran pase cara David Blanco e este anota de vaselina nun gran gol. 3-3 (min.79): Brais recibe dentro da área, anotando ante a saída do gardameta. 4-3 (min.81): David Blanco remata un centro de Miguel Dourado. 4-4 (min.88): Saque de banda a prol do Camariñas, hai varios rexeites, caéndolle o balón a Nico no borde da área que marca cunha boa volea.

Crónica: Derradeiro partido para o Malpica na Liga da Costa 2011, e para despedila tempada ligueira recibía na Pedra Queimada ao Camariñas, subcampeón do torneo. Manuel Agilda fixo varios cambios na alineación con respecto ao equipo que xogou sábado, contando coa baixa obligada de Marco (lesionado nun abductor). Os malpicáns comezaron ben o encontro, sumando dous goles de vantaxe en apenas 20 minutos (ademais dun cabezazo de Neucha que rexeitou a cruceta dereita) pero a partir dese momento comezaron a xogar de xeito un tanto anárquico, con imprecisións, e non volveron a crear perigo sobre a área dos visitantes. O Camariñas mostrouse moi inseguro en defensa, pero en ataque creou varias oportunidades de gol gracias á calidade dos seus atacantes, pero as boas intervencións do meta local Suso e a falta de puntería noutras ocasións provocaron que quedasen sen marcar nesta primeira parte; destacaron as seguintes accións: un man a man de Brais ante Suso que rexeita o gardameta; un disparo de Javi dende o punto de penalti que sae fóra; e unha acción de Juan Carlos que culmina cun disparo que sae fóra.

Despois dun primeiro acto un tanto descafeinado (xa que ningún dos dous conxuntos se xogaba nada), o segundo tempo comezou cun Camariñas decidio á remontalo encontro. Os locais, que introduciron numerosos cambios no tempo de descanso (con tres xuvenís no equipo), comezaron os segundos 45 minutos bastante relaxados, e ata que se viron igualados no marcador non levaron perigo á área visitante. Nos últimos 25 minutos o xogo volveuse tolo, con pouco rigor táctico, e as aproximacións con perigo foron a tónica no treito final da contenda. A pesar de adiantarse por dúas veces no marcador nos minutos finais, o Malpica non puido despedirse cunha vitoria ante a súa afección.

Remata así a tempada 2010/2011 da Liga da Costa para a SCD Malpica, onde finalmente rematou no noveno posto da clasificación. Foi unha tempada irregular, a pesar de que lograron plantarlle cara a tódolos rivais, pero os excesivos "pinchazos" ante rivais da zona baixa da táboa clasificatoria e os erros arbitrais en contra que sufriron en numerosos encontros, unido ao malo remate de liga (un punto dos derradeiros 15 en xogo), provocaron que acabasen nunha posición que quizáis non mereceron. Agora queda centrarse na Copa da Costa.